Szukaj
  • Osmania

Co charakteryzuje prawdziwą turecką restaurację?

Turcję kochamy nie tylko za piękne plaże czy słoneczną pogodę, lecz również za wspaniałą kuchnię. Możemy jej spróbować, udając się do prawdziwej, tureckiej restauracji. Czym charakteryzuje się takie miejsce?



tureckie przekąski, Mezze, tradycyjne dania tureckie, restauracja turecka w Warszawie
Tradycyjne tureckie Mezze


Restauracja turecka Warszawa- przede wszystkim grill!


Kuchnia turecka bazuje przede wszystkim na potrawach grillowanych, zatem dobra restauracja turecka Warszawa musi posiadać własny grill. Można na nim przygotować różnego rodzaju mięsa, w tym głównie:

  • wołowinę,

  • baraninę,

  • jagnięcinę.

Dużą popularnością cieszą się także warzywa, takie jak grillowany bakłażan. Restauracja grill Warszawa proponuje swoim gościom wysokiej klasy dania grillowane, które są nie tylko smaczne, lecz przede wszystkim zdrowe.


Przyprawy w kuchni tureckiej


Restauracja grill Warszawa to miejsce, w którym można poznać bogactwo przypraw, wykorzystywanych na co dzień w kuchni tureckiej. Mowa tutaj przede wszystkim o:

  • cynamonie,

  • papryce,

  • czarnym pieprzu,

  • kminku,

  • mięcie.

Przyprawy, restauracja turecka Warszawa dodaje do każdego dania, tak aby nadać im niesamowity smak oraz aromat.


Dania kuchni tureckiej


Sekretem smaku dań kuchni tureckiej jest sposób ich przygotowania. Należy kierować się tradycyjnymi recepturami, zachowując przy tym odpowiednie proporcje składników. Mięso czy warzywa używane do przygotowywania dań zawsze muszą być świeże. Przyprawy natomiast zyskują prawdziwy aromat, gdy są mielone bezpośrednio przed dodaniem ich do dania. Prawdziwa, turecka restauracja dba, aby serwowane potrawy w jak największym stopniu odzwierciedlały te, których można smakować w samej Turcji.

2 wyświetlenia0 komentarzy

Ostatnie posty

Zobacz wszystkie