Kuchnia turecka zalicza się do kuchni śródziemnomorskich, które charakteryzują się wykorzystaniem świeżych i naturalnych składników z danego regionu. Wyborne aromatyczne zioła oraz oliwa z oliwek nie tylko podkreślają smak potraw, ale również bardzo pozytywnie wpływają na nasze zdrowie. Duży wybór składników, swoboda ich łączenia oraz uzyskany oryginalny smak wpływają na coraz większą popularność posiłków bezmięsnych. Dobrym sposobem na udowodnienie tego twierdzenia jest zasmakowanie grilla wege!
Co na grilla wege?
Wegetariański grill to znakomita alternatywa dla standardowych mięsnych potraw. To także świetna okazja na udowodnienie niedowiarkom, że posiłki bez mięsa są pyszne i sycące. Z grillowanych warzyw możemy przygotować różnokolorowe, pełnowartościowe i zarazem smaczne potrawy.
Propozycji dań wegetariańskich jest wiele. Dania z grilla Warszawa to miejsce, gdzie serwuje się przekąski „Meze”. Zestawy dla wege/vegan w postaci kolorowych i pożywnych talerzy z różnorodnymi meze cieszą się ogromną popularnością.
Zestawy dla vegan & wege
Zestawy składają się z 6 lub 10 meze do wyboru. Z reguły przystawki to niewielkie posiłki, które świetnie pobudzają apetyt i są wstępem do większej uczty. Dania wegańskie tureckie to duży wybór przekąsek, które są w stanie zastąpić cały obiad.
Talerz wegetariański pozwala na skosztowanie takich składników jak:
Falafel;
białego sera z Turcji;
pasty z cieciorki;
jogurtu z ziołami i ogórkami;
pasty z papryki i pomidorów;
liści winogron nadziewane orzechami, rodzynkami i ryżem;
pasty z bakłażana z czosnkiem i jogurtem;
kotletów z czerwonej soczewicy;
smażonych rogalików z serem podawanych z tzatziki.
Turcja to popularny kierunek wyjazdów na wakacje. Warto zapoznać się kuchnią turecką, która kusi dużym wyborem nowych smaków. Dania z grilla Warszawa to przyciągające wzrok i kuszące zapachem potrawy, które zadowolą każdego miłośnika kuchni wegetariańskiej.
Comments